Божидар Саръбоюков се завърна в България след дебютното си участие на Олимпийски игри. Българинът даде оценка на своето представяне в Париж пред медиите на "летище София".

За жалост Саръбоюков не успя да се класира за финала на дълъг скок. Той записа резултат от 7.87 метра и направи още два грешни опита, което му донесе 14-то място в квалификациите. 

"Само аз си знам колко тренирам и какъв потенциал имам. Нищо друго не ме задоволява, освен местата в топ 3. Дори да не съм готов, само това целя. По никакъв начин не бях стресиран, може би за първи път. Миналата година на Световното се бях наплашил, но сега и психически, и физически бях много добре. Фауловете бяха по-малко от един сантиметър. Те щяха да ми осигурят финал, но късметът не беше на моя страна", сподели 19-годишният българин. 

"Трябва да подобря техниката, особено с двойната ножица, с която почнах да скачам миналата година. Имам болки в коленете, които ми пречат да усъвършенствам техниката. Трудно се получават скоковете, затова не съм постоянен с дъската, защото на тренировки не успях да изградя синхрон с нея", завърши Саръбоюков при прибирането си от Париж.