Женският отбор на САЩ на 4 по 400 метра се окичи със златните медали в Париж. Американките постигнаха победата със смазваща преднина и нов континентален рекорд 3:15.27 мин. Тимът беше в състав Шамиер Литъл, Сидни Маклафлин-Леврон, Габриеле Томас и Алексис Холмс. 

Олимпийските шампионки останаха само на 10 стотни от световния рекорд в дисциплината, дело на атлетките от СССР на Игрите в Сеул през 1988 г. (3:15.17 мин).

Това е трети златен медал от Париж за Габриеле Томас, след като тя спечели индивидуалната титла на 200 м и взе злато с щафетата на 4 по 100 м. 

За Маклафлин-Леврон това е второ злато след индивидуалното със световен рекорд на 400 м/пр.

Нидерландия (Лиеке Клавер, Кателний Петерс, Лисан де Вит и Фемке Бол) стигна до сребърните отличия с нов национален рекорд 3:19.50 мин. Главна роля имаше отново Фемке Бол, която успя на последен пост да навакса изоставането. Въпреки това Бол не бяга на върха на възможностите, а причината навярно е натрупаната умора от многото състезания.

Британките в с състав: Виктория Охуругу, Лавая Нилсен, Никол Йерджин и Амбър Анинг) също поставиха национален рекорд 3:19.72 мин за бронзовите медали.