Селекционерът на Сърбия Светислав Пешич не беше на себе си след драматичната загуба от САЩ с 91:95 в полуфинала на олимпийския турнир по баскетбол за мъже.

Западните ни съседи изненадващо водеха в резултата и бяха близо до огромната сензация. В крайна сметка Дрийм тимът се измъкна и се класира на финала, където ще играе срещу домакина Франция.

„Ядосан съм, защото съдиите не ни уважиха. Знаете ли, в Сърбия има една поговорка: губещият има право да се ядосва. Ядосан съм, защото не ни уважаваха. Срамно е! Трябва да кажа това, защото най-добрият играч в света направи четири наказателни удара за 37 минути. Ако най-добрият ни стрелец играе 32 минути и отправи само един удар, това означава, че се случват странни неща. Нямаше уважение към нас нито като баскетболна нация, нито като отбор. Не омаловажавам победата им, пожелавам им късмет. Но тази вечер се случиха странни неща”, коментира Пешич.

Сръбските медии също скочиха на съдийството и също го определиха за изключително странно и срамно.

В социалните мрежи човек има чувството, че цяла Сърбия е писала. Мало и голямо недоволства от реферите и в същото време възхвалява своите баскетболни исполини.