Станимира Петрова се класира за четвъртфиналите в категория до 54 килограма на олимпийския турнир по бокс в Париж. 33-годишната българка победи действащата №1 на планетата и бронзова медалистка от Игрите в Токио Хсиао Вен Хуан (Taйван) с 4:1 съдийски гласа (29:28, 30:27, 29:28, 28:29, 29:28). 

Станимира препарира фаворитка №1 в Париж за кеф на цяла България СНИМКИ

„Трудна среща. Това, реално, е действащата световна шампионка. Най-голямото ѝ предимство е ръстът. Много по-ръстова е от мен, но се радвам, че успях да се събера. Малко се притесних във втория рунд, като разбрах, че резултатът е равен. Погледнах Стефка Костадинова на трибуните и си казах, че няма как да загубя, трябва да спечеля", каза Петрова пред камерата на БНТ.

„В третия рунд гледах да играя агресивно, не исках да започвам трети олимпийски игри със загуба“, добави боксьорката ни.

„Забравям за срещата днес. Концентрирам се изцяло върху следващия противник, без значение на каква фаза. Искам да се представям добре във всеки мач. Този двубой го забравям, треньорите ще правят анализ. В първия мач винаги е по-трудно, малко по-скован си. Надявам се да ставам по-отпусната и по-бърза с всеки следващ двубой“, каза още Станимира Петрова.