Станимира Петрова постигна страхотна победа в категория до 54 килограма на олимпийския турнир по бокс в Париж, елиминирайки действащата световна шампионка от Тайван Хсиао Вен Хуан. Успехът на българката дойде след единодушно съдийско решение - 4:1 гласа (29:28, 29:28, 28:29, 30:27, 29:28).

33-годишната ни националка изигра много силен мач, като през по-голямата част доминираше срещу една от големите фаворитки за златото и заслужено се класира на 1/4-финал. За Петрова това е трета Олимпиада. Припомняме, че на Игрите в Токио Станимира завърши девета.

Родената в Асеновград боксьорка започна много солидно срещата и още в началото успя да напипа вярната дистанция. Под наставленията на Борислав Георгиев и Роман Цветков Станимира пласира множество комбинации в главата и тялото на съперничката си, като с добро движение по ринга не остави особени шансове на Хсиао Вен Хуан, вземайки заслужен превес в съдийските карти.

Във втората част азиатката успя да изравни резултата. Двете си размениха по няколко комбинации, като съдиите отчетоха по-голямата активност на тайванката. Всичко опря до третия и последен рунд. В него Станимира показа превъзходство, като пласира страхотни попадения, пращайки съперничката си в нокдаун в самия край на рунда.

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова изгледа срещата от  трибуните в залата и бе първата, която поздрави Петрова за успеха й.

На 1/4-финалите Станинира ще се изправи срещу китайката Чан Юан.

Следващият мач на българката ще се проведе на 1 август (четвъртък) от 13:36 часа българско време.

 

Станимира Петрова постигна страхотна победа на олимпийския турнир по бокс в Париж, елиминирайки действащата световна...

Публикувахте от Blitz.bg в Вторник, 30 юли 2024 г.

 

Станимира Петрова постигна страхотна победа в категория до 54 килограма на олимпийския турнир по бокс в Париж,...

Публикувахте от Blitz Sport в Вторник, 30 юли 2024 г.

 



Снимки: Костадин Андонов/Startphoto.bg