Кметът на Сливен Стефан Радев и председателят на Общинския съвет Димитър Митев посрещнаха в сградата на общината бронзовия медалист от Олимпийските игри в Париж Божидар Андреев. Тежкоатлетът завоюва отличието в категория до 73 кг във вдигането на тежести след шест поредни успешни опита.

Стефан Радев гo поздрави за успеха и връчи на състезателя парична премия от 6000 лева. Той подари на Андреев и на треньора му Пламен Братойчев юбилейни сребърни монети на Стария бряст.

"Един от най-успешните спортове за Сливен са щангите. Четвърти олимпийски медалист имаме в лицето на Божидар Андреев. Радваме се, че се възражда това сливенски щангисти да се качват на олимпийския подиум", каза Радев.

Той добави, че Общината планира ремонт на залата по вдигане на тежести, както и че е придвижила отдаването на апартамент за нуждите на трениращите деца, които не са от Сливен.

Появи се сензационна СНИМКА на наш oлимпийски медалист! Мизерстваше с 200 лева на месец

Въпреки заявката на Божидар Андреев, че това ще бъде последно състезание в кариерата му, той допусна, че все пак има вероятност да продължи. Разказа, че му предстои почивка, сватба и меден месец, но след това ще учи, за да завърши средното си образование и да продължи в Националната спортна академия, за да получи треньорска диплома.

Треньорът му Пламен Братойчев посочи, че той има какво още да даде за българския спорт. "Обезателно трябва да почине два месеца, да се възстанови и след това вече се надявам да влязат новите категории. Нас, естествено, ни интересуват олимпийските. Аз се надявам тя да бъде 77 кг и смятам, че тогава ще имаме отново участник на олимпийски игри", каза Братойчев. 

 

Божидар Андреев направи много хора в Сливен и България щастливи. С огромна радост посрещнах в Общината олимпийския...

Публикувахте от Стефан Радев в Понеделник, 12 август 2024 г.