Тежкоатлетът ни Божидар Андреев изстрада много, но най-после постигна голямата си цел - да спечели медал от Олимпиада. 

27-годишният щангист се завърна с бронз от Игрите в Париж, а на летището се похвали, че му предстои сватба. Годеницата му го очакваше и двамата страстно се разцелуваха при срещата им на софийска земя.

Божидар Андреев: След сватбата ще мисля дали да продължа СНИМКИ

Животът на Андреев обаче никак не е лесен. Здравенякът, родом от сливенското село Тополчане, губи баща си, минава през още редица трудности, но винаги е бил отдаден на спорта. Дори и безпаричието не го спира към целта - олимпийски медал. 

Припомняме, че Божидар преди години трудно връзваше двата края, преживявайки само с по 200 лева на месец. Треньорът му Пламен Братойчев, който му е като баща, го взима под крилото си и постоянно му помага. Дори го приютява в... гаража си. 

Андреев обаче е принуден да работи в един от хипермаркетите в Сливен. Любопитна снимка от този му период плъзна в социалните мрежи, а разпространилата я В. Петкова написа следното:

"Снимката е направена на 22.07.2017 г. На касата в хипермаркет в Сливен работи 19-годишният Божидар Андреев. По това време днешният олимпийски медалист е почти без пари и се налага да тренира и работи едновременно, докато живее в стаята за чистачки в залата по щанги. Трябва да има филм за живота на този мъж!!!".