Селекционерът на олимпийския отбор на Франция по футбол Тиери Анри нарече поведението на някои от своите играчи неприемливо, след като победата им с 1:0 на олимпийския четвъртфинал над Аржентина в Бордо завърши със сбиване и червен картон за полузащитника Енцо Мийо. 

Домакините отстраниха "гаучосите" в петък, за да отмъстят за поражението на последния финал на световното първенство по футбол в свирепо съперничество, подхранвано наскоро от видеоклип на аржентински играчи, отправящи скандирания, определени като расистки, към френски състезатели.

Но триумфът снощи, благодарение на гол в петата минута на Жан-Филип Матета, беше помрачен от моменти след последния съдийски сигнал, когато празненствата на Франция пред аржентински играчи доведоха до кратко сбиване, при което Мийо получи червен картон.  

"Не съм съгласен с това, което се случи в края“, каза Анри пред аржентинската телевизия TyC Sports.  

"Един от моите играчи получи червен картон и аз не приемам това, не трябва да се случва. Отидох да стисна ръката на аржентинския треньор Хавиер Масчерано и когато се обърнах, станаха неприятните сцени", коментира 46-годишният селекционер на олимпийския отбор на Франция по футбол. 

"Опитахме се да играем между линиите, но беше много трудно. Аржентина владееше топката и ние играхме на контраатака. Голът дойде бързо, не искам да казвам, че това ни уплаши, но трябваше да чакаме още. Това не е толкова лесно", завърши бившият голмайстор на Арсенал.

Франция играе срещу Египет в понеделник за място на финала в опит да спечели първия си златен олимпийски футболен медал от 40 години.