Съдбата си направи шега с Аржентина и Франция, след като ги противопостави един срещу друг на четвъртфиналите от олимпийския футболен турнир.

Всъщност, двата тима щяха да се разминат, ако не беше чутовният гаф от първата среща на „гаучосите“ срещу Мароко. Аржентина изравни за 2:2 в последните минути на дълбоко добавеното време. После арабски фенове нахлуха на терена. Двубоят бе прекъснат за близо два часа. След това отборите бяха върнати да доиграят срещата, а въпросното попадение бе отменено заради намеса на ВАР. Така Аржентина падна и в крайна сметка остана на второто място в своята група. Именно поради тази причина сега тимът, воден от Хавиер Масчерано, ще премери сили с домакините.

БЛИЦ припомня, че Аржентина и Франция си имат закачка от финала на световното в Катар, изигран на 18 декември 2022 година. Тогава Меси и компания цял мач мачкаха „петлите“, водейки с 2:0. За една минута обаче Николас Отаменди сътвори две детински грешки - предизвика дузпа от нищото, а след 60 секунди позволи на Мбапе да го преодолее по най-елементарния начин. През продълженията Аржентина пак поведе, Франция пак изравни. В последните секунди вратарят Емилиано Мартинес спаси удар на излезлия сам срещу него Коло Муани. После на дузпите логигата възтържествува и Аржентина спечели за трети път световната титла.

Наскоро закачката между двата отбора прерасна в огромен скандал, след като аржентинците първи напуснаха спусъка.  Енцо Фернандес публикува скандален клип, в който той и съотборниците му пеят цинични и расистки рефрени по адрес на френски национали.

На олимпийския футболен турнир преди трите мача на Аржентина до момента публиката лудо освирква химна на „гаучосите“. Представяте ли какво ще е в петък, 2 август, от 22 часа българско време? Тогава Франция и Аржентина излизат един срещу друг в Бордо в люта битка за класиране на полуфиналите.

Както е известно, олимпийските отбори са съставени от футболисти до 23 години с три изключения. В състава на Аржентина има двама играчи, взели участие във финала в Катар на световното първенство. Това са въпросният Николас Отаменди и Хулиан Алварес.  Във френския тим няма такъв играч. Въпреки всичко е повече от ясно, че Франция и Аржентина няма да се разхождат и галят помежду си на терена… БЛИЦ СПОРТ