Треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова изрази гордостта си от представянето на момичетата по време на подготовката и при представянето им на Олипийските игри в Париж. При завръщането си в България тя призна, че няма остава за Олимпиадата в Лос Анджелис през 2028 г. и с момичетата не мислят за отказване.

“Искам специално да изразя огромната си благодарност към труда, който момичетата положиха в подготовката и на самото състезание. Наистина се бориха до края. Един малшанс, една грешка ни отдели може би ни отдели от златните медали. Те са млади, имат да се учат и мисля, че ще са още по-добри през следващия сезон. Бяха много добри, аз съм доволна“, призна Димитрова.

„Много ги обичам и наистина им благодаря, че се бориха страшно. Мисля, че това не беше тяхната Олимпиада, но показаха една класна гимнастика и много сложно, чисто изпълниха съчетанията, като изключим грешките”, заяви треньорката на ансамбъла.

"Имам планове може би до 10 август 2028 г. Почваме на чисто да мислим, да се трудим и да се борим, не сме се отказали. Аз няма как да не намеря мотивация, след като имам тези прекрасни момичета до себе си. Горда съм, че съм с тях", завърши Весела Димитрова.