Юлияна Янева приключи участието си на Олимпиадата в Париж. Българката загуби на осминафиналите в категория до 76 килограма на женската борба и впоследствие отпадна от борбата за бронзовия медал.

26-годишната Янева претърпя поражение с 1:7 точки от кубинката Милайми Марин. Българката, която е европейска шампионка от Загреб 2023 в категория до 68 килограма, допусна съперничката зад гърба си и тя се възползва и с две носения натрупа аванс от 6:0 след малко повече от минута на тепиха. Малко по-късно кубинката добави още една точка и се оттегли с аванс от 7:0 на почивка между двете части. До края съперничката на българката контролираше схватката и не й позволи да направи нещо съществено.

След това надеждите на Янева да участва на репешажи окончателно приключиха, тъй като Милайми Марин загуби с 3:4 точки на четвъртфиналите от американката Кенеди Алексис Блейдс.

Юлияна беше последната представителка на българската борба на Олимпиадата в Париж.

Другата ни състезателка при дамите Биляна Дудова загуби в първия кръг на репешажите за бронза в категория до 62 килограма по-рано днес и отпадна от надпреварата.

Припомняме, че на Игрите в Париж спечелихме две олимпийски титли в борбата - Семен Новиков в категория до 87 килограма в класическия стил и Магомед Рамазанов в категория до 86 кг на свободната борба.