Кристиан Василев завърши 14-и в крайното класиране на скиф на Олимпиадата в Париж. 32-годишният състезател по гребане заяви след финалното си участие, че не е много доволен и целта му е била друга.

„Не е това, за което дойдох. Не беше това целта ми. Нивото е по-високо от всички останали състезания. Основните ми конкуренти са си вдигнали много нивото от това, което бяха в началото на сезона и през минали. Други ми бяха целите. Исках да съм в Топ 12. Олимпийските игри не са като другите състезания. Всеки се е готвил много, много, много", заяви Василев.

"От днешния ден съм доволен. Завърших състезанието със самочувствие. Направих добро пробягване, но се уморих. Трябваше да стана първи, ако имах достатъчно сили. Американецът ми направи достатъчно разстояние в средата, за да устиска", обясни българският гребец.

"Олимпийски медал се взима много трудно. Това е върхът на всеки един спортист. Класирането на Десислава Ангелова за големия финал е много голям резултат. Още повече, че й е първа Олимпиада. Това е безспорен успех", коментира Кристиан Василев.

"Научих доста уроци, не толкова от Париж, колкото през цялата тази година. Но те са житейски опит за мен и не искам да ги коментирам", добави той.

С Олимпийските игри  сезонът за гребците завършва и Василев ще се отдаде на почивка.

"Нямаме повече състезания от международния календар, така че сезонът свършва. Предстои ми почивка. Искам максимално да се отпусна, най-вече психически. През последните два сезона натрупах доста напрежение заради големи цели, големите очаквания. Искам да се отърся от това, да си почина и да започна новия сезон по-отпуснат, с по-малко очаквания. Да се наслаждавам на тренировъчния процес, защото мисля, че тогава ще постигна по-добри резултати", обясни той.

Василев не изключва да се бори за третото си олимпийско участие в Лос Анджелис 2028.

"Не взех медал тук и имам поглед към следващата Олимпиада в Лос Анджелис. Само всичко да е наред. Не зависи само от мен, а и има доста време, но защо не", каза гребецът.