Една от надеждите ни за медал от Париж 2024 ​Рами Киуан загуби с единодушно съдийско решение от Омари Джоунс (САЩ) в 1/4-финалите на боксовия турнир в категория до 71 килограма. Българинът щеше да си гарантира минимум бронз, ако беше спечелил и днес, след като в предходните дни елиминира два съперника.

Настоящият европейски първенец при 75-килограмовите Киуан изигра равностоен двубой срещу световния вицешампион от Белград 2021 при 67-килограмовите Джоунс.

Рами започна проучвателно, опитвайки да държи съперника си на дистанция. Той обаче бе леко пасивен, което бе отразено от картите на съдиите и те дадоха предимство на Джоунс. Изоставайки в резултата, Рами опита да е по-агресивен във втория рунд, но за съжаление не бе достатъчно, за да изравни баланса.

След като вече губеше с 0:2, Киуан нямаше какво да направи и се хвърли в последните три минути, но това не стигна, за да обърне срещата. Така 23-годишният Рами допусна поражение, което му отреди пето място в крайното класиране. 

По-късно тази вечер България ще има нов шанс да спечели медал от бокса на Игрите в Париж. Натурализираният кубинец Хавиер Ибаниес излиза на ринга в 21:16 часа срещу Шудай Харада (Япония), като при успех ще си гарантира място на подиума.