Националът на България по бокс Радослав Росенов отпадна на 1/8-финалите в категория до 63,5 килограма на Олимпиадата в Париж. 20-годишният боец от Русе допусна поражение с единодушно съдийско решение от поставения под №1 в предварителното класиране Уаят Санфорд (Канада) - 0:5 (27:30, 28:29, 28:29, 27:30, 28:29). 

Росенов, който е трикратен носител на трофея Купа "Странджа", не успя да покаже най-добрия си бокс срещу несъмнено класния опонент, който е и шампион от Панамериканските игри. В първите два рунда съдията на ринга на два пъти отброи до осем срещу Радо, което повлия и на реферите край ринга, които единодушно отсъдиха първите две части на мача в полза на канадеца.

В третия рунд Росенов се хвърли в атака и успя да убеди трима от петимата арбитри, че поне в заключителните три минути е бил по-добрият боксьор между въжетата. 

Българинът приключва дебютното си участие на Олимпийски игри с победа и загуба, след като в първия кръг надигра бронзовия медалист от последното световно първенство Баходур Усмонов от Таджикистан.