Новият треньор на Пирин Христо Янев коментира нулевото равенство с Локомотив (Пловдив). За него това беше дебют начело на тима, който се бори да не изпадне от елита.

Янев успокои след мача от 16-ия кръг на Efbet Лига, съобщавайки, че Петър Занев е добре след кошмарния инцидент в края на двубоя.

"Това е добро начало, абсолютно. Момчета се постараха много. Направиха много неща, които ме накараха да се чувствам добре. Доволен съм, от цялото желание, мотивация и желание, с което излязохме. Днес се случи нещо, което е много тежко за всички нас. Радващо е, че Занев е добре и се вдигна от тревата. Надявам се по най-бързия начин да се възстанови, все пак здравето е най-важното", каза Янев. 

Треньорът на Пирин бе попитан какво е пречило на тима преди неговото идване, най-вече в психически план - "Честно казано не ме интересува какво е било. Интересува ме поведението, което показваме в мачовете, то трябва да е като днес. От тук нататък ще работим за нещо, аз лично съм тук за това да се боря заедно с тях и да им придам самочувствието, което им трябва. Днес момчетата се бориха много, имаха много желание. Стараха се за всичко, за което говорихме в съблекалнята".

"Днес се случиха две много неприятни контузии за нашия отбор. Трябва просто да се съобразяваме със ситуацията", добави Христо Янев.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига