Временният наставник на Пирин (Благоевград) Радослав Митревски, който днес ще запише дебюта си като старши треньор в Еfbet Лига, говори за сайта на "орлетата" преди мача с ЦСКА. Срещата от 18-ия кръг е днес от 16:45 часа на стадион „Христо Ботев“.

Митревски заема мястото на уволнения Уорън Фийни. Ще му асистира Петър Михтарски, който е спортен директор. Извън плановете на треньорския щаб за мача с ЦСКА е Стилиян Николов, който е наказан. 

“В предстоящия мач очаквам да видя така жадувания от всички нас пирински дух. Очаквам футболистите да влязат с желание за победа в последния домакински двубой от календарната година. Вярвам, че въпреки трудностите стадионът ще бъде пълен и момчетата ще получат така нужната подкрепа. Уверен съм, че може да постигнем победа, това е нещо, което коментирахме с колегите още преди няколко дни. Имаме много добри футболисти и добър колектив, дразнителят в лицето на съперника е голям", коментира Митревски, който е бивш защитник на Пирин, а през сезон 2003/2004 за кратко носи и екипа на ЦСКА.

"Знаете какви последици от морално и финансово естество имаше за нашия клуб така нареченият расистки скандал, който избухна по време на първата среща с ЦСКА. Освен това тогава загубихме и един от най-ценните ни футболисти - Станислав Манолев, заради наложеното му наказание", каза още Радослав Митревски. 

"Раздялата с треньор никога не е лесна. За съжаление във футбола, както и в живота има такива моменти. Уорън Фийни бе начело отбора, който спечели промоция за елита, така че заслужава уважение. Футболистите ни са изключителни професионалисти и съм сигурен, че ще успеят да се адаптират към новите условия на работа”, добави временният наставник на Пирин (Благоевград).

"Орлетата" заемат предпоследната позиция в класирането с актив от 12 точки, докато ЦСКА е втори с 32 точки. Лидерът Лудогорец има 39.

Припомняме, че в първата среща между двата отбора през сезона на 22 август ЦСКА победи Пирин в София с 1:0 с гол на Жорди Кайседо.

Вероятни състави:


ПИРИН: Ник Хенгелман, Александър Дюлгеров, Николай Бодуров, Петър Занев, Юлиян Попев, Светослав Дяков, Красимир Станоев, Антон Карачанаков, Станислав Манолев, Мохамед Брахими, Станислав Костов 
Контузени: няма
Наказан: Стилиян Николов

ЦСКА София
ЦСКА: Густаво Бусато, Иван Турицов, Юрген Матай, Томас Лам, Брадли Мазику, Тибо Вион, Жеферсон, Георги Йомов, Греъм Кери, Йоан Баи, Жорди Кайседо 
Контузени: Кох, Ахмедов, Юга, Варела, Чарлс 
Наказани: няма 

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022