Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Асът на Славия Галин Иванов и нападателят на "белите" Цветелин Чунчуков застанаха пред камерата на БЛИЦ Live. Ветеранът в състава на Златомир Загорчич обясни, че е бил пред раздяла с клуба, но в крайна сметка остава. "Славия е моят дом", отсече 36-годишният Галин Иванов.

Чунчуков се завърна при "белите" след няколко сезона в Румъния. Това лято бившият нападател на Ботев (Пловдив), Лудогорец и Черно море се раздели със Стяуа, за който изигра 33 мача и вкара 8 гола. Чунчуков е племенник на вратаря на Славия Георги Петков.

Интервюто ни не мина без намесата на ексцентричния страж. Докато Чунчуков и Галин Иванов отговаряха на въпросите ни, Петков се провикна от една от терасите на хотела в Банско, пускайки традиционните си шеги.

"Натоварихме се по време на подготовката, тренирахме добре. Надявам се да не сме като миналия сезон, да започнем силно и да побеждаваме", започна Галин Иванов.

"Тук си е у дома", допълни асът на Славия относно завръщането в клуба на нападателя Цветелин Чунчуков.

"Доста млади футболисти има в Славия, добър отбор. Надявам се да го покажем в първенството. Не съм изостанал с подготовката, защото тренирах индивидуално", обясни Чунчуков, който след края на сезона се раздели с втородивизионния румънски Стяуа.

"Бързо се разбрахме със Загорчич и Венци Стефанов", добави бившият нападател на Лудогорец.

"10 години ли станаха", обърна се Чунчуков към Галин Иванов, след като бяха попитани от колко години се познават.

"Ще спечелим Купата на България", амбициран е Цветелин. (2:00 мин.)

"Аз съм можещото куче", поясни Галин Иванов, след като го определихме като старото куче. (2:43 мин.)

"Младите трябва да тренират още по-здраво, да си оставят сърцето и душата на всяка тренировка и всеки мач, и да показват характер. Нямаш ли характер - няма как да успееш. Трябва да имат още повече спортна злоба, за да са гладни и да успеят в чужбина, а не да се задоволяват с това, че като изиграят 50 мача в България и да си мислят, че са направили нещо. Да излязат в чужбина, когато са готови. Трябва много работа", коментира Галин Иванов. (3:00 мин.)

Чунчуков обясни с какво Румъния превъзходжа България. (4:00 мин.)

"Роди ми се момиченце - Вивиан, на пет месеца е. Това е една от причините да се върна. С жена ми решихме, че е добър ход да сме в България, докато Вивиан е малка", каза нападателят. (5:15 мин.)

Защо и двамата са с брада? (5:40 мин.) 

"Да, имаше вариант да се разделя с клуба, но реших да остана. Славия е моят дом. Тук е моето място. Обичам Славия. Аз съм легенда още от първия ден, в който дойдох", отсече Галин, който каза, че не обича да играе карти. (6:35 мин.)

"На Малдивите и в Тайланд се чувствам най-добре. Не съм бил на Филипините, искам и там да отида“, добави асът на Славия, а Чунчуков също обясни кои дестинации посещава с любимата си. (8:20 мин.)

В този момент от една от терасите в хотела се провикна легендата Георги Петков: "По-тихо, че не мога да спя!". (9:35 мин.)

"Така като гледаш, дали мислиш, че има закачки между нас", каза Чунчуков по адрес на вуйчо си Гошо Петков. (9:45 мин.)

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2023

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025


* Снимка: Светослав Костадинов/Славия