Агенция БЛИЦ и днес предлага на своите верни читатели прогнози, с които се надяваме да подобрите финансовото си състояние.

Вчера нашият колега Юри Славчев позна само една от петте си прогнози, но тук трябва да се отбележи и, че две от срещите бяха отложени заради лоши метеорологични условия.

Днес прогнозите са на Георги Георгиев. Двубоите са от Световното клубно първенство в Япония, първенството на Франция и купите на Италия и Испания, както и Купата на Лигата в Англия.

Най-резонният и логичен залог за печалба макар и на нисък коефициент е победа за носителя от Копа Либертадорес и бразилски гранд Коринтианс срещу шампиона на Африка и египетски гранд Ал Ахли (Кайро) в мач от полуфиналите на Световното клубно първенство. Друг много сигурен на пръв поглед мач е домакински успех за лидера във френската Лига 1 Олимпик (Лион) срещу аутсайдера Нанси. „Хлапетата” са в страхотна форма и едва ли ще пропуснат трите точки, с оглед още и на факта, че през уикенда им предстои гостуване на високо летящия Златан Ибрахимович и ПСЖ.

Представящият се колебливо в Примера дивисион от началото на сезона Атлетик (Билбао) би трябвало да насочи повече усилия към Купата на Краля, след като отпадна от Лига Европа миналата седмица. На баските им предстои домакинство срещу Ейбар от осминафиналите в Купата на Краля и би трябвало да го спечелят, за да си осигурят удобен резултат преди реванша. Малко по-висок, но също напълно резонен коефициент за печалба, е този за домакинска победа на уелския Суонзи срещу втородивизионния Мидълзбро в четвъртфинал за Купата на Лигата в Англия. И за двата тима това е турнирът, който би могъл да им осигури квота за участие в евротурнирите през следващия сезон, и се очаква люта битка.

Парма и Катания също ще предложат много интригуващ и завързан сблъсък в турнира за Купата на Италия. „Дуковете” имат домакинско преимущество, но са с две поредни шампионатни загуби. Гостите от Сицилия пък имат две поредни победи в Серия „А”, но не са печелили при визитите си в Парма от началото на този век – 3 равенства и 2 загуби. Това определено е предпоставка да се очаква реми в този сблъсък, а след това продължения и евентуално дузпи.

Екипът на БЛИЦ ви представя и още един верен помощник в стремежа за тото печалба. Влезте в нашата СТАТИСТИКА и се потопете в света на фактите и цифрите.

Прогнозите за днес

(Световно клубно първенство) Ал Ахли (Египет) – Коринтианс (Бразилия) – 2
(Франция, Лига 1) Олимпик (Лион) – Нанси – 1
(Купа на Лигата в Англия, 1/4-финал в един мач) Суонзи – Мидълзбро – 1
(Купа на Краля в Испания, 1/8-финал в две срещи) Атлетик (Билбао) – Ейбар – 1
(Купа на Италия, 1/8-финал в една среща) Парма – Катания - X

Прогнозите от вчера
Норич – Астън Вила – 1 (2)
Валенсиен – ПСЖ – 2 (2)
Нотс Каунти – Родъръм – 1 - отложен
Съндърланд – Рединг – 2 (1)
Клайд – Куинс Парк – 2 - отложен

* Заб.: На първо място са нашите прогнози, а в скоби крайните знаци от мачовете.