Треньорът на Хасково Димчо Ненов прогнозира пред БЛИЦ днешните последни 1/8-финали от Световното в Бразилия. Специалистът каза, че е твърдо за европейските представители, но смята, че фаворитът Аржентина ще елиминира Швейцария.

"Не съм майстор в прогнозирането на мачове и се надявам да не подведа читателите ви. Симпатизирам на европейските отбори и ми се иска те да победят днес. Гледам обаче реално на нещата и смятам, че фаворитът Аржентина ще елиминира Швейцария. Европейските представили са доста по-уморени от другите участници на Световното в Бразилия. Домакините са фаворит за титлата и на всяка цена се стремят да зарадват публиката си. Най-вероятно ще имат за съперник на финала отбор от Южна Америка - може би Аржентина. А и се вижда, че у дома не само стените помагат, а и съдиите", коментира Димчо Ненов пред БЛИЦ.

"На Белгия предстои труден мач. Те са от отборите, които имат сили да отсрамят Европа на Световното. Въпреки че не показват върхова форма, имат футболисти, които са способни да решават важен мач. САЩ има стойностен състав, но смятам, че Белгия ще продължи на 1/4-финалите", добави треньорът на Хасково.

Прогнозите на Димчо Ненов:

Аржентина - Швейцария 3:1 
На полувремето: 1:0

Белгия - САЩ 1:1 (2:1 след продължения)
На полувремето: 1:1

Прогнозите от вчера:
Стефан Грозданов позна крайното 2:0 за Франция срещу Нигерия, но не успя да предвиди правилно развоя на първото полувреме. Треньорът смяташе, че "петлите" ще водят с 1:0 на почивката, но всъщност беше нулево равенство. В другата среща от вчера Грозданов прогнозира 0:0 на полувремето между Германия и Алжир и крайното 2:0 за Германия.