Треньорът на Локомотив (Пд) Емил Велев прогнозира пред БЛИЦ днешните четвъртфинали от Световното първенство в Бразилия. Легендата на “Левски” отново изненада с нестандартното си мнение. Кокала очаква фаворизирираните отбори на Бразилия и Германия да отпаднат от турнира.

“Франция и Колумбия ще продължат на полуфиналите. Убеден съм в това. Дали ще стане трагедия в Бразилия, подобна на тази от 1950 г? Не зная, дано поне този път да няма самоубийства. Просто с нищо до момента бразилците не са ме накарали да им повярвам, че могат да спечелят световната титла. Определено не ми харесват. Не ми харесват. Прекалено много задържат топката, разчитат на индивидуални проблясъци, несигурна е и защитата, в нападението липсва острота. Липсва класата като цяло в отбора. Колумбийците разполагат с по-силен тим, ще победят домакините.

Очаквам Бразилия да е потопена в сълзи след днешния мач, заяви Велев. - Трудно Германия може да се противопостави на мощната Франция. “Петлите” ще спечелят. Франция не отстъпва по нищо на бундестима, дори напротив. Да, германците и бразилците бяха считани за фаворити преди началото на Мондиала. Видяхме обаче, че не са много по-добри от другите.

Прогнозите на Емил Велев
Франция – Германия 2:1
На полувремето: 0:0

Бразилия – Колумбия 0:1
На полувремето: 0:0

Прогнозите от 1 юли: Димчо Ненов позна перфектно изхода от осминафинала Белгия – САЩ 1:1 (2:1 след продължения). Треньорът на новака в “А” група Хасково обаче очакваше голове реми в редовното време, а се получи 0:0. Ненов не позна, че Аржентина ще се мъчи срещу Швейцария и ще се класира на четвъртфиналите едва след продължения. Прогнозата на Димчо беше успех за Лео Меси и компания още в редовното време с 3:1 (1:0 на почивката).