Футболният специалист Стефан Грозданов изрази мнение, че Франция и Германия ще спечелят 1/4-финалните си сблъсъци на Световното в Бразилия. Треньорът прогнозира пред БЛИЦ днешните мачове от Мондиал 2014 - Франция - Нигерия и Германия - Алжир.

"Смятам, че Франция и Германия няма да имат проблеми и ще продължат на 1/4-финалите. Вратарят на Алжир Райс Мболи е единственият наш представител на Световното. Надявам се, че и днес ще се представи добре, но алжирците трудно биха поднесли изненада срещу Германия. Немците играят много силно и прогнозирам, че ще бъдат на финала", коментира Стефан Грозданов.

"Първенството много ми харесва. Свидетели сме на хубав футбол, много изненади и обрати. Това първенство е като бунт на мравките. Коста Рика, Чили, Мексико - все отбори, които играят много добре. Едва ли някой ги е слагал в сметките и е предвиждал да достигнат толкова напред", добави бившият треньор на Локомотив (София).

Прогнозите на Стефан Грозданов

Франция - Нигерия 2:0
На полувремето 1:0

Германия - Алжир 2:0
На полувремето: 0:0

Прогнозите от вчера: Легендата на българския футбол и "Левски" Павел Панов позна, че Холандия и Коста Рика ще продължат на 1/4-финалите, като дори улучи и точния резултат - победата с 2:1 на "лалетата". Панов смяташе, че южноамериканците ще надвият Гърция с 3:1, което обаче не се получи. Както е известно, Коста Рика ликува с 6:4 след изпълнение на дузпи, 1:1 в редовното време и след продължения.