Българските състезателки по художествена гимнастика отдавна са се доказали като част от световния елит, отдавна са показали, че са успешни и могат да печелят медали. Извън залата нашите грации са и прекрасни хора, които често помагат. В последните си дни в град Флорианополис нашите помогнаха за събиране на хранителни продукти за бездомни жители. Българките бяха на лагер в града, а от днес ще бъдат в олимпийското село Рио де Жанейро.

В последния ден българките изнесоха шоу за местната публика, която се вълнуваше през цялото време. За да присъстват на събитието обаче зрителите трябваше да донесат избрани продукти, с които да участват в благотворителната инициатива. Бяха събрани един тон храна. Кметът на града, директорът на университета и всички официални лица, които присъстваха, изразиха огромно възхищение и благодарност към ръководството и състезателките, които се превърнаха в любимките на всички във Флорианополис.

Продукцията започна 15 минути по-късно, за да бъдат изчакани автобуси с фенове от други градове в областта - Шапеко, Жуенвили, Блуменао, Тчимбо, Бруски, Тапема и Флорианополис, част от които пътуваха 12 часа. Със съгласието на председателя на родната федерация по гимнастика Илиана Раева бяха направени тефтери със снимки и автографи на членовете на делегацията, за да бъде подпомогнат местният клуб по художествена гимнастика.

Агенция БЛИЦ стиска палци на Цвети да се възстанови напълно. Искаме отново да ни радва!

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ С ЦВЕТЕЛИНА СТОЯНОВА