Рускинятя Дария Клишина, която бе изхвърлена от Олимпийските игри в Рио обяви, че е станала жертва на системата, след като първоначално получи разрешение, а днес бе спряна от участие.

"Обжалвам днешното решение на Борда на IAAF, разгледал допинг въпроса и решил да ме изхвърли от Олимпиадата и останалите форуми след това. Искам спешно изслушване през уикенда, за да има решение от най-висша инстанция възможно най-скоро", обяви руската атлетка.

"Аз съм чист атлет и съм го доказала много пъти. От три години съм в САЩ и съм била тествана изключително извън антидопинговата система, която е под въпрос. Аз съм жертва на тези, създали система за манипулиране на нашия красив спорт, виновниците, които го използват за политически цели", добави тя.

"Ще направя всичко по силите си да защитя чистия си имиджт. В този момент няма как да не се чувствам предадена от система, която не се старае да пази спорта чист и да подкрепя чистите атлети, а вместо това търси победи извън терена", обяви още Клишина чрез профила си във Фейсбук.