Българската делегация по художествена гимнастика от няколко часа е в град Флорианополис. В продължение на десетина дни момичетата ще останат на подготвителен лагер, след което ще влязат в олимпийското село преди участието си на Игрите в Рио де Жанейро. Лагерът във Флорианополис бе осъществен с помощта на дългогодишната треньорка в Бразилия Гюрга Недялкова.

Ансамбълът - Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Християна Тодорова и Любомира Казанова заедно с резервата Снежана Дечева са настанени в много добри условия. Хотел "Maria do Mar" предлага абсолютно всичко необходимо за тренировки и отдих. С отбора разбира се са и индивидуалната ни състезателка Невяна Владинова с резерва Катрин Тасева. Както и треньорите Ина Ананиева (ансамбъл), Бранимира Маркова и Ефросина Ангелова (индивидуално). Председателят на федерацията Илиана Раева лично води делегацията.

Град Флорианополис е разположен на брега на красив залив. Със сигурност най-известният човек, роден в града, е Густаво Куертен. Бившият тенисист е със статут на легенда за бразилците. Той е бивш номер едно в световната ранглиста (оглавява я в края на 2000 година). Густаво Куертен или Гуга, както го наричат бразилските фенове, има три титли от Големия шлем.

От днес момичетата започват двуразови тренировки. Така ще бъде до 15 август, когато всички влизат в олимпийското село. Състезанията на ансамбъла и Невяна Владинова са в последните три дни от Игрите - 19/21 август.

Всички се надяват родният град на бившия №1 в света на тениса Густаво Куертен да донесе късмет и на българските момичета. Те отдавна постигнаха всичко в кариерите си и спечелиха десетки медали. Желанието им е да вземат още един - олимпийски. А след това ще обявят решението си, дали ще останат да радват публиката, или ще се откажат. Както и да постъпят, те завинаги ще си останат едни от най-обичаните български спортистки. Късмет, момичета!
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ

Агенция БЛИЦ стиска палци на Цвети да се пребори и възстанови. Искаме отново да ни радва!

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ С ЦВЕТЕЛИНА СТОЯНОВА