Кохей Учимура продължава да пише историята на мъжката спортна гимнастика, след като спечели втора поредна олимпийска титла в многобоя и вече има рекордните 7 медала от олимпиади (три златни и седем сребърни) и 10 титли от световни първенства в кариерата си. След среброто си в Пекин 2008 Учимура има осем поредни златни медала в многобоя от олимпиади и световни първенства, което е ненадминато постижение в спорта.

"Да запазиш това постижение толкова дълго е лудост", каза британецът Макс Уитлок, който спечели бронза в Рио. Олимпийски вицешампион стана Олег Верняев от Украйна. Лошата новина за съперниците на Учимура е, че той със сигурност ще участва на следващата олимпиада, която е в Токио през 2020 година. Японецът спечели с минимална преднина пред Верняев. "В един момент имах чувството, че ще загубя", каза Учимура след състезанието.

Верняев описа Учимура като "Майкъл Фелпс или Юсейн Болт за гимнастиката". "Да се състезаваш с човек, който не е губил титла от 2009 година насам е невероятно. Той е легенда", каза Верняев. "Наистина се надявам, гимнастиката да бъде толкова известна, колкото плуването и леката атлетика. Но аз не съм като тях", добави японецът, който има 26 медала от световни първенства и олимпийски игри в кариерата си, от които 13 златни.