Лудогорец загуби с 0:4 последния си мач от груповата фаза на Шампионската лига и приключи участието си в най-авторитетния европейски клубен турнир.
 
Разградчани удържаха настоящия шампион на неговия стадион до 20-ата минута, когато Марселиньо игра с ръка, а Реал поведе в резултата с гол от дузпа и заигра с човек повече. Опасности пред вратата на "белите" все пак не липсваха, а Мисиджан, Дяков и Ешпиньо можеха да да радват след удари към Кейлор Навас, но костариканският страж се справи с опитите им.
 
Статистиката сочи загуба на Лудогорец във всеки компонент на играта от притежанието на топката, ударите към вратата и изпълнените корнери до направените подавания. Относително равенство има единствено в извършените нарушения - по 8, което говори за коректната игра и на двата тима.
1_4.jpg
 
В персонален план за тима на Георги Дерменджиев има четирима играчи с удари в рамката на вратата (Ешпиньо, Дяков, Марселиньо и Мисиджан), трима с удари извън вратата (Абало, Моци и Анисе) и трима, които попаднаха в засада (Александров, Минев и Кейсара). Най-много нарушения са извършили Марселиньо и Мисиджан (по 2), а най-фаулиран е Светослав Дяков (2 пъти). При подаванията - най-много има Кайсара (66), а единствен Анисе има 100% успеваемост (15 от 15).
2_4.jpg

Шампионска лига - Група "В", резултати и крайно класиране

Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа