Девет интересни факта преди мача с Лудогорец от Шампионската лига утре публикува английският гранд Ливърпул на страницата си в Интернет.
 
"Мърсисайдци" кацат тази вечер около 19:20 часа в София, а утре от 21:45 часа излизат в предпоследния си мач от груповата фаза на най-авторитетния европейски клубен турнир срещу родния шампион.
 
От Ливърпул подхождат с чувство за хумор, предупреждавайки феновете си да не четат факт номер 9, ако се чувстват депресирани, тъй като той допълнително ще ги наведе на тъжни мисли.
 
Статистиката започва с това, че "мърсисайдци" досега са прескачали груповата фаза с най-малко 7 точки (до момента имат 3 от победа над Лудогорец).
 
Продължава с това, че разградчани са третият български тим, който Ливърпул среща в евротурнирите след ЦСКА и "Левски".
 
Балансът на британците срещу родните грандове (4 мача, 3 победи, 1 загуба) е факт номер 3.
 
Номер 4 е за Греъм Сунес, който е единственият играч на ливърпулци, вкарал хеттрик срещу български тим (срещу ЦСКА през 1981 година).
 
Номер 5 - последната победа на Ливърпул като гост в Шампионската лига е отпреди 5 години (срещу Дебрецен).
 
Факт номер 6 - "мърсисайдци" са за девети път в груповата фаза на Шампионската лига и само два пъти не са я преминавали (2002-03 и 2009-10)
 
Белгийският вратар Симон Миньоле е единственият играч на "червените", който е играл във всички 4 мача от тазгодишния сезон в Шампионската лига - факт номер 7.
 
Предпоследна в деветте факта е информацията, че Ливърпул е на два гола от попадение номер 200 като гост в евротурнирите.
 
Последен и най-депресиращ за "мърсисайдци" е факт номер 9. Той не трябва да бъде четен от феновете на английския гранд, тъй като засилва опасенията от отпадане от груповата фаза.
 
Ливърпул никога не е преминавал груповата фаза на Шампионската лига, след като се е класирал директно за турнира. Участието на "мърсисайдци" през този сезон е именно такова, след като завършиха на второ място в битката за титлата във Висшата лига.

Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

9.jpg