Какво нещо е съдбата... Миналата година Лудогорец повтори уникално постижение на „Левски”. Влезе също в групите на Шампионската лига така както „сините го сториха през 2006 година. Тимът от „Герена” бе първият български тим, попаднал в същинската фаза на най-комерсиалния турнир. „Зелените” от Разград бяха вторите. Е, представянето на разградчани в групите бе далеч, далеч по-добро, но това е друга тема.
 
Да си дойдем на думата. Снощи Лудогорец пак повтори „Левски”. Само че в черната хроника на евротурнирите. До вчера имаше само един случай в новия формат на Шампионската лига, при който наш отбор да започне с домакинска загуба участието си в надпреварата. Сториха го „сините” през 2008 година. Тогава, на 13 август, те се препънаха у дома срещу БАТЕ (Борисов) с абсолютно същия резултат, постигнат и от Лудогорец – 0:1. После на реванша двубоят завърши 1:1 и „Левски” изпадна от борда.
 
Дотук с приликите. Сега с разликите. Първо, БАТЕ (Борисов) си е световна класа в сравнение със скромния молдовски Милсами, основан преди 10 години. Второ, настоящият тим на Лудогорец е пълен със скъпоплатени звезди, докато този на „Левски” преди 7 лета бе далеч по-скромен.
 
Което ще рече, че ако „сините” през 2008-а са се изложили, снощи Лудогорец направо се прочу.
 
Но нека не избързваме. Генералните изводи ще ги оставим за след една седмица, когато е реваншът в Молдова. Защото нищо за „зелените” не е загубено. Шансовете остават. Победа и с един гол разлика, но от 2:1, 3:2, 4:3 и т.н., ще прати разградчани напред.

БЪЛГАРСКО УЧАСТИЕ В ЕВРОТУРНИРИТЕ - СЕЗОН 2015/16


"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015