Лудогорец стартира тази вечер поредния си поход към групите на Шампионска лига. От 20:30 часа "орлите" приемат Младост (Подгорица) в първа среща от втория квалификационен кръг. Двубоят ще бъде излъчван директно по Диема Спорт.

Треньорът Георги Дерменджиев и футболистите му имат едно наум след провала миналия сезон - срамното отпадане от молдовския Милсами. Сега Лудогорец отново стартира срещу скромен противник, какъвто е Младост. Тимът от Подгорица за първи път стана шампион на Черна гора и е дебютант в най-комерсиалния клубен турнир. Класата на Лудогорец е с пъти по-висока от тази на Младост. Освен това треньорът Никола Ракоевич разчита на футболисти, които са далеч по-нископлатени от тези на българския шампион. Това стана ясно от интервюто на бившия играч на Младост за БЛИЦ СПОРТ Дилян Колев, който разказа и други интересни подгобности за съперника на "орлите".

Дерменджиев вече предупреди, че Лудогорец ще има проблеми, ако се допусне подценяване на черногорския тим. "Орлите" са амбицирани да стартират мощно в Европа и обещават да зарадват феновете си с победа тази вечер. Така поне частично Лудогорец ще измие срама от отпадането от Милсами, за което и до ден-днешен непрекъснато се говори.

Очаква се атаката да бъде водена от Джонатан Кафу, който блесна по време на подготовката. Голмайсторът за миналия сезон Клаудиу Кешеру ще остане резерва, въпреки присъствието на стадиона на хора от френския Тулуза, които обмислят да го върнат в Лига 1. Титулярно място ще получи и Джоди Лукоки, който също се представи силно в контролите.

Единственият контузен в състава на Георги Дерменджиев е защитникът Витиня.

Съперникът Младост пък е изцяло с променен състав. След края на шампионския си сезон клубът се раздели с 8 играчи и привлече цели 11 нови. Треньорът Никола Ракоевич експериментираше в контролите, като все още не е напълно избистрил титулярната си единайсеторка.

Младост се раздели с голмайстора си и топстрелец в местното първенство Марко Шчепанович. В Черна гора отчитат, че много трудно ще бъдат компенсирани неговите попадения. На тази позиция е налаган с 15 години по-младият от него Марко Бурзанович, който обаче има различен профил и по-скоро е плеймейкьр, отколкото реализатор.

Вероятни състави:


ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, Йордан Минев, Козмин Моци, Игор Пластун, Натанаел, Светослав Дяков, Лукас Саша, Джоди Лукоки, Марселиньо, Вандерсон, Джонатан Кафу
Контузен: Витиня
Наказани: няма


МЛАДОСТ: Люлянович, Лакич, Б. Копитович I, Новович, Радулович, Б. Копитович II, Стийепович, Райчевич, Калуджерович, Джуришич, Петрович
Контузени: Мухович, Пейович
Наказани: няма

 

Разград, стадион "Лудогорец Арена"
Съдия: Сергей Лапочкин (Русия)

Баланс в Европа
Лудогорец
Шампионска лига: 22 мача, 6 победи, 5 равенства, 11 загуби
Лига Европа: 10 мача, 6 победи, 2 равенства, 2 загуби
Общо: 32 мача, 12 победи, 7 равенства, 13 загуби

Младост (Подгорица)
Лига Европа: 10 мача, 3 победи, 3 равенства, 4 загуби

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка
Програмата на Първа професионална лига
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа