Шампионът и носител на Суперкупата на България Лудогорец се изправя пред второто си препятствие в евротурнирите. Тази вечер от 21:00 часа "орлите" гостуват на словенския Мура в Мурска Суботица в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. В първия кръг Лудогорец отстрани беларуския Шахтьор (Солигорск) след две победи с по 1:0. 

Тази вечер възпитаниците на Валдас Дамбраускас ще се опитат да вземат добър резултат срещу словенския първенец, който да улесни задачата им преди реванша след седмица. Залогът е изключително висок, защото елиминирането на Мура ще гарантира на Лудогорец минимум достигане до групите на новия турнир на УЕФА Лига на конференциите. 

Както вече стана ясно, Лудогорец ще срещне гръцкия гранд Олимпиакос или азербайджански Нефтчи Баку в третия квалификационен кръг на Шампионска лига, ако преодолее Мура. 

Словенският първенец елиминира на старта северномакедонския Шкендия след победи с 1:0 и 5:0. В първата си среща във вътрешното първенство обаче съперникът на българския шампион загуби лошо, но излезе без част от звездите си, които бяха запазени за сблъсъка с "орлите" - 0:3 oт Табор. 

Очаква се треньорът Анте Шимунджа да пусне от първата минута тази вечер Лука Бобичанец, Михал Клепач, Хорват и Коус. 

Лудогорец излиза в отлично настроение срещу Мура, след като спечели Суперкупата след убедителен успех с 4:0 над ЦСКА. 

Очаква се Дамбраускас да заложи на тактиката от реванша срещу Шахтьор - владеене на топката и изчакване на шанс за контраатака. На върха на атаката на Лудогорец ще е Пиерос Сотириу, след като Клаудиу Кешерю не беше картотекиран. 

Защитата пред вратаря Кахлина ще е съставена от карето Икоко, Пластун, Вердон и Недялков. 

"Лудогорец е отбор с голямо индивидуално качество, организация и агресия, но разбира се и те имат своите слабости, както всеки друг отбор. Надявам се, че ще се възползваме максимално от тях“, коментира треньорът на Мура Анте Шимунджа. 

Вероятни състави: 



МУРА:
Обрадович, Карничник, Марушко, Горенц, Коус, Коутер, Бобичанец, Хорват, Щурм, Клепач, Ципот


 

Лудогорец (Bul)

ЛУДОГОРЕЦ: Кахлина, Недялков, Вердон, Пластун, Икоко, Баджи, Гонсалвеш, Вандерсон, Каули, Десподов, Сотириу


Мурска Собота, стадион "Фазанерия"
Съдия: Харим Осмерс (Германия)

Efbet Лига - сезон 2021/2022