ЦСКА е веднага след грандовете Реал (Мадрид) и Ювентус в класацията по брой отстранявани действащи европейски клубни шампиони.

В близо 60-годишната история на най-престижния европейски клубен турнир има 46 елиминации на шампионите, докато в останалите случаи те са защитавали трофея си.

Детронираният този сезон Реал (Мадрид) е отстранявал 8 актуални клубни шампиони на Европа и е лидер в класацията. Ювентус обаче застига „кралския” клуб, след като го елиминира този сезон след 2:1 в Торини и 1:1 на „Сантяго Бернабеу”. Така „бианконерите” имат вече 6 отстранявания на действащи европейски клубни шампиони.

„Армейците” са елиминирали три европейски клубни първенци в историята - Аякс (1973 г.), Нотингам (1980 г.) и Ливърпул (1982 г.)

Също като ЦСКА по 3 отстранявания на актуални първенци имат още Барселона, Интер и Динамо (Киев). По два пъти шампион е елиминирал пък Милан. Ливърпул, Байерн и Аякс са детронирали само по един шампион.

Само три страни имат повече отстранявания на еврошампиони от България. По 12 детронирания имат Испания и Италия, а Англия е след тях с 4 елиминации на актуални първенци. С по 3 отстранявания се гордеят Германия и Украйна, а с по 2 Холандия и Румъния.