Футболистът на Славия Кристиян Добрев коментира загубата с 0:2 от ЦСКА в десетия кръг от шампионата. Крилото на "белите" призна, че той и неговите съотборници са се представили под възможностите си, но и не пропусна да отбележи спорната ситуация, при която Тони Тасев беше задържан от Иван Турицов и защитникът на "червените" не получи картон, въпреки че спря опасна атака на гостите. 

"Не изиграхме мача както трябва. Задържахме топката, но фаулът на Турицов беше за червен картон. Aко беше отсъден, мачът можеше да продължи в съвсем различна посока", коментира Добрев при награждаването си в Пресклуб "България" за Играч на 9-и кръг в Efbet Лига в анкетата сред футболните треньори и специалисти. За двата отбелязани гола срещу Локомотив (София), които донесоха и победата на Славия с 2:1, Кристиян Добрев оглави седмичната класация със 7 гласа. С минималната разлика от 1 глас след него е Спас Делев от Лудогорец, автор на едно от попаденията  за внушителното 6:0 срещу Хебър. На трето място с 4 гласа се нарежда Марио Топузов от ЦСКА 1948.

"Спечелихме много важни три точки срещу Локо (София). Радвам се, че допринесох за успеха", каза още Добрев. 

Той припомни, че преди година е разтрогнал договора си с Ботев (Пловдив) по взаимно съгласие и е избрал да продължи кариерата си в Славия. Една от причините да вземе това решение е много добрата възможност за развитие на младите футболисти при "белите". Той разказа, че в началото му е било трудно, но след една година вече се е адаптирал.

"Най-важно е да играя в Славия редовно. Искам да се утвърдя в титулярния състав", добави 21-годишният бургазлия. 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига