Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори след равенството 1:1 с ЦСКА 1948 в срещата от 19-ия кръг на Efbet Лига. Босът на "белите" взе отношение и по темата с подкрепата, която Кирил Петков изрази към Димитър Бербатов. Стефанов отправи и съвет към считания за нов премиер на България.

"Това е футболът. Една грешка на наш състезател ни остави с 10 човека. Много се бориха момчетата, но логично ЦСКА 1948 изравни, като дори имаше шанс да вкара още голове", каза босът на Славия.

"Оценката ми е много добра. През втория полусезон ни чака доста работа. Отборите са със изравнени сили, но сега ще се види тези, които бяха спонсорирани неправомерно, докъде ще стигнат“, продължи Стефанов. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Той не даде подробности за това дали има желаещи да купят някои от играчите на Славия - "Това може да ви каже само треньорът. Не аз определям тези неща. Има интерес към играчи на Славия, но нищо конкретно към момента".

Разкритие на БЛИЦ: Предлагали Бербатов за министър в кабинета Петков

„Най-важно е, че се върна духът и момчетата си повярваха, че могат“, каза той и коментира работата на треньора Златомир Загорчич: „Той е може би най-подходящият треньор за Славия, защото познава обстановката в клуба. Има своите качества като треньор и смятам, че ще се развие още повече той, както и отборът“.

"Aз не съм сигурен, че новият премиер (б.р. - Кирил Петков) е казал точно това (б.р. - изразената подкрепа на Петков към Димитър Бербатов), защото смятам, че той не е запознат с темата и ако вникне по същество. Ще види, че не така стоят нещата. Едно е да ти наговорят глупости - младите, това, онова, смяна... Аз нямам нищо против. Всички имаме грешки, не само Боби. Трябват хора с опит, които знаят за какво става въпрос. Аз и преди съм казвал защо Бербатов не може да работи с Боби Михайлов. Той не е дошъл нещо да направи, да помогне, той е дошъл да управлява. Можеш да управляваш, когато знаеш материята по същество. Да, на футболния терен беше перфектен. Но за организация, за подготовка, за издръжка, за поддържане на бази, на хора, на деца. Спекулира се с детско-юношеския футбол. Не искам да коментирам случаите с подкупите по време на конгреса. Ако има пак конгрес, ще видите какъв ще бъде резултатът, защото хората видяха, че не са така нещата, както им ги представят“, коментира Стефанов.

"Дано държавата погледне не само към футбола, а към всички спортове, защото това е бъдещето на младите хора. Ако искаме да имаме здраво поколение, трябва да помагаме на децата“, добави босът на Славия след мача в Бистрица.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022

Кадри "Спортал":