Tреньорът на Славия Златомир Загорчич заяви след успеха с 3:1 над Ботев Пловдив на стадион „Александър Шаламанов“ в мач от 34-ия кръг на efbet Лига, че играчите му ще направят всичко възможно по силите си да се класират за евротурнирите чрез бараж срещу третия в крайното класиране.

„Себераздаването на футболистите през 90-те минути ни спечели мача. Изиграхме мач, който не беше никак лесен. Червеният картон ни затрудни и като игра, и като всичко останало. Започнахме повече да се защитаваме, но вкарахме трети гол и това ни донесе победата“, започна Загорчич след мача.

„През целия този сезон момчетата дават всичко от себе си. Разбрахме се за максимално борба през второто полувреме. Направиха го и спечелихме заслужено. През този полусезон може би имаме едно полувреме – първото срещу Левски, в останалите мачове не мога да не съм доволен. Направихме всичко по много добър начин. Понякога можеш да си по-добър, съперникът ти да вкара един гол и да спечели. Футболът е много интересна игра. Вече гледаме към следващия мач. Ще направим всичко възможно да се класираме за Европа. Може би, където най-много очакваме да спечелим, няма да спечелим“, добави сърбинът.

„Надявам се на себераздаването на футболистите. Мислим само за Арда. Мен ме интересува само първия мач срещу Арда. Ако спечелим, ще е идеално за нас. Това е нещо много хубаво и за нашия клуб, а и за самите футболисти. Когато си национал на България, това е връх на кариерата“, завърши Златомир Загорчич.