Джесика Иванова завърши на пето място в категория над 75 кг на европейското първенство по вдигане на тежести, което се проведе във Фьорде (Норвегия).

В дебюта си при жените 16-годишната Иванова завърши с двубой 213 кг (96 кг изхвърляне и 117 изтласкване). Другата наша представителка Румяна Иванова, която се състезава в група Б и с двубой 203 кг(92+111) остана 9-а в крайното подреждане. Шампионката Хрипсиме Хуршудян от Армения е с резултат четвърт тон.

Така България завършва своето участие с един бронз в двубоя и още два медала – бронз и сребро в отделните движения – всички спечелени от Владимир Урумов в кат. 62 кг. На косъм от отличията остана Божидар Андреев, класирал се четвърти в кат. 77 кг.

Наред с това Джесика Иванова е пета, Георги Шиков и Васил Господинов са шести, Стилян Грозден е седми, Румяна Иванова е девета, а Надежда Мей, Мая Иванова и Юндер Бейтула са десети. Само един от нашите 12 щангисти остана извън Топ 10 – Златко Минчев е 12-и, а неговия брат Диан Минчев не завърши поради травма.