Младият колоездач на Цар Симеон 1898 Кирил Михайлов Кирезиев ще направи официалния си дебют при мъжете. Това ще стане на международния колоездачен турнир на шосе за Купа Белград, който стартира днес в сръбската столица, съобщи изпълнителният директор на пловдивския велоклуб Йордан Зашев.

Кирезиев гори от амбиции за успешно представяне при първия си официален старт при батковците. Роденият в Пловдив на 16 февруари 1990 година бегач доскоро караше предимно при старшата възраст или пък беше резерва в представителния мъжки отбор.

Главният треньор на Цар Симеон - Петър Павлов, обаче решил да включи 18-годишния състезател в състава за Сърбия, заради травмата на младежкия национал Борислав Иванов и отсъствието на Дамян Филипов, който лекува тежка контузия в коляното.

В Купа Белград ще участват още капитанът на тима Пламен Димов и Светослав Недев, както и състезаващите се за Цар Симеон 1898 сърби Горан Шмелцерович, Игор Пайович, Александър Дукич и Драган Спасич.

Състезанието в Белград ще премине в два състезателни дни. Днес е общият старт на 85 километра, който тръгва от Белград и финишира с много атрактивното изкачване на известния местен връх Авала. За неделя е предвиден втори общ старт, но на 120 километра с по-леки височинни изкачвания. Той отново стартира и финишира от едно и също място – от центъра на Белград.

Състезанието ще събере на старт над 120 бегачи от Сърбия, Словения, България, Гърция, Албания и Унгария. /БЛИЦ