Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков награди участниците във футболния турнир за деца от 7 до 12 години за купа “Тигрите”, който е част от националната кампания на МФВС "Аз обичам спорта”. Още с пристигането на министъра малчуганите го наобиколиха с картички, на които футболна топка риташе и талисманът на кампанията – спортуващото човече Здравко, и в продължение на близо час Нейков даде автограф на всяко желаещо хлапе. 

“Чудесно е, че виждаме тук толкова много спортуващи деца. Сред основните ни приоритети е да подпомагаме и развиваме масовия спорт и това, което виждам, много ме радва. Такава е целта и на кампанията “Аз обичам спорта”. А защо оттук да не излезе новият Бербатов, Стоичков, Мартин или Стилиан Петров”, каза министърът.

В надпреварата взеха участие повече от 200 малчугани, които показаха наученото от треньора и организатор на проявата Велико Златаров (Бате Велико). За всяко дете министерството на физическото възпитание и спорта осигури златен медал, а победителите бяха отличени с купи.

В понеделник (3 май) министър Нейков ще бъдена Гребната база в Пловдив, където МФВС организира нова инициатива от Националната кампания „Аз обичам спорта” - щафетно бягане./БЛИЦ