"Това беше един чудесен старт за Европейските игри в Баку", заяви старши треньорът на националния ансамбъл на България по художествена гимнастика Ина Ананиева, която заедно с момичетата си се прибраха в София след поредния страхотен успех. Грациите ни спечелиха два златни и един сребърен медал на турнира от Световната купа в Ташкент (Узбекистан).

"Знаете, че следващото ни голямо състезание е след точно три седмици в Баку. Всички силни отбори ще участват в Баку. Дори и Беларус. Не, че сега имаме самочувствие, а по-скоро имаме една увереност, че момичетата могат да се справят. Оценката ми е отлична", каза Ананиева.

"Контузиите в руския отбор няма да са плюс за нас, тъй като те имат голям арсенал от гимнастички. Смятам, че ще се справят. На съчетанието на ленти направихме една дребна грешка, която се отрази в оценките. Разликата с първото място е една десета. Това е. Надявам се това да са златните съчетания за тази година. На обръч и бухалки взехме оценка 18, която до сега никога не сме получавали. Смятам, че това е един много добър старт", завърши Ананиева