Семейството на английския фен, който почина в София преди европейската квалификация срещу България на 14 октомври, все още очаква резултата от токсикологичния анализ, извършен на тялото преди повече от два месеца.

Близките на 32-годишния Боб Спрей твърдят още, че по информация на българските власти може да им се наложи да чакат до 4 години, преди да научат точната причина за смъртта. В аутопсията се посочва сърдечна недостатъчност.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Семейството настоява за пълно разследване. Досега те не са получили обяснение защо Спрей е изведен от болнично заведение и е арестуван преди смъртта си.

В специално създадена онлайн петиция са събрани над 95 000 подписа. При достигането на 100 000 случаят ще бъде подложен на дебат в английския парламент.

В разследване на Sky Sports се посочва, че Спрей умира на задната седалка на полицейски автомобил, съобщава bTV. Ето и хронологията според електронното издание (часовете са в българско време):

8:15 ч.: Г-н спрей напуска сам апартамента, който дели с двама приятели. Отива да купи цигари и да посети заведение за хранене.

9:58 ч.: Местната полиция регистрира обаждане от служители, намерили мъж в безпомощно състояние на улицата в квартал "Иван Вазов", близо до Южния парк. Полицаите викат линейка, която откарва мъжа в близката болница "Пирогов".

От министерството на вътрешните работи на България съобщават, че г-н Спрей е проявил тревожност и агресия в болничното заведение и персоналът се обажда на полицията. Спрей е арестуван и поставен на задната седалка на полицейски автомобил.

12:20 ч.: По пътя към полицейското управление г-н Спрей умира на въпросната задна седалка.