Националният ансамбъл на България заема второ място след първия уред в многобоя на международния турнир по художествена гимнастика и Гран При в руската столица Москва. Гимнастичките Ренета Камберова, Християна Тодорова, Елена Тодорова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска и Цветелина Стоянова водени от старши треньора Ина Ананиева получиха оценка от 15.750 точки за изпълнението си с пет чифта бухалки.

Цветелина Найденова и Християна Тодорова участват в турнира, въпреки че са болни от грип. Българките направиха само една грешка при една от размените. На първо място е Украйна с 15.850 точки, а на трето - Русия с 15.700 точки.

Утре ансамблите ще играят второто съчетания - с три топки и две ленти. Ансамбълът на България за девойки направи много грешки в изпълнението си с пет обръча и заема осма позиция след първото изиграване с 10.150 точки. Това е първо състезание за възпитаничките на Камелия Дунавска в състав Елена Бинева, Александра Митрович, Лаура Траатс, Емилия Радичева, София Рангелова и Кристияна Чалмас.

На първо място е Русия с 15.100 точки, а утре предстои второто изиграване. В международния турнир за девойки българката Катерина Маринова е на 14-то място след първите два уреда в многобоя. Тя получи оценка 13.733 точки на обръч и 12.900 точки на топка и има сбор до момента от 26.633 точки.

Начело е рускинята Юлия Бравикова с 31.916 точки. В международния турнир за жени Анастасия Киссе (България) зае второ място в многобоя с 63.800 точки, а победителка е Анна Трубникова (Русия) с 66.000 точки. Другата българска гимнастичка Кристина Ташева събра сбор 57.650 точки, но остана извън класирането. Организаторите по грешка размениха местата на двете българки. Ташева трябваше да играе официално в турнира, а Киссе извън класирането.

От БФХГ обявиха за БТА, че се надяват на финалите в неделя да участва Кристина Ташева и са изпратили писмо до домакините на турнира. Утре е многобоят при жените на турнира Гран При с участието на най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева.