Националните по борба в класическия стил не взеха медал от Европейското първенство в Баку. В първия ден имахме представители в 4 категории, но нито един състезател не стигна до отличие.

Най-добре се представи двукратният световен шампион за юноши Александър Костадинов. Младокът стигна полуфиналите, но бе победен от силен азер Алчин Алиев, който взе титлата. В мача за бронза загуби с 0:2 части (0:6, 0:4) от Вюгар Якимов (Укр).

В категория до 66 кг Емил Милев бе изтеглен до репешаж, но загуби предварителната среща с 1:2 части (0:1, 1:0, 0:1) от украинеца Сергий Красиликов.

В категория до 60 кг Иво Ангелов загуби още в квалификациите и не бе изтеглен до репешажите. Надеждата ни за медал Явор Янакиев отпадна на осминафинал. Бронзовият медалист от Пекин също не стигна до шанс да се бори за бронз.

Утре е последният ден на надпреварата. На тепиха излизат последните ни представители Христо Маринов (84), Калоян Динчев (96) и Иван Иванов (120). От първенството България все седем медала. Злато, сребро и бронз при жените взеха съответно Станка Златева, Тайбе Юсеин и Елина Васева. В свободния стил Радослав Великов и Кирил Терзиев са със сребро, а Михаил Ганев и Димитър Кумчев останаха с бронз./БЛИЦ