10 и 15 лева ще е цената на билетите за бенефиса на най-добрият български гимнастик Йордан Йовчев, а шоуто в зала “Арена Армеец” ще е на 23 февруари.

Йордан Йовчев е първият гимнастик, участвал в шест поредни олимпиади (от 1992 до 2012) и има общо 4 медала от игрите - един сребърен и три бронзови. Освен това е четирикратен световен шампион на земя и халки.

Спектакълът ще се проведе под патронажа на премиера Бойко Борисов и кметa на столицата - Йорданка Фъндъкова, и с финансовата подкрепа на Корпоративна търговска банка АД и Застрахователно АД "Виктория", и е с благотворителна цел. Събраните пари от билетите, ще отидат за развитието на българската гимнастика.

Програмата ще включва множество изненади и впечатляващи изпълнения на спортисти, акробати и музиканти. В спектакъла ще се включат двукратната олимпийска шампионка - румънката Сандра Исбаша, осемкратният световен шампион Мариан Драгулеску и носителят на отличия от последните световни и европейски първенства Александър Шатилов. Трупата на Нешка Робева и възпитаничките на Ина Ананиева ще украсят сцената с грацията и изяществото си. Шоуто ще се допълва от уникални светлинни и звукови ефекти и оригинална сценография.