Българин е кандидат за президент на международната федерация по вдигане на тежести (IWF). Става въпрос за бизнесмена Младен Мутафчийски. Той е сред шестимата, за които ще се гласува на предстоящия Конгрес на 20-21 май в Русия. Кандидатите са настоящият шеф Тамаш Аян (президент от 2000 година и генерален секретар от 1975-а до 2000-та), Драгомир Киорослан (САЩ), Ма Венгуанг (Китай), Антонио Урсо (Италия) и Нику Влад (Румъния). Мутафчийски е кандидат и за вицепрезидент на Изпълкома.

“Целта е да влезе в Изпълнителния комитет. Кандидатурата му е издигната от България. Кандидатства и за президент, но знаете, че тези избори са като преговорите в бизнеса – почваш от най-горе, за да вземеш това, което искаш”, заяви за “7 дни спорт” президентът на родната федерация Неделчо Колев. Той също е кандидат за изборите в научноприложната комисия. Освен него още двама българи влизат във вота – Пламен Братойчев за треньорския съвет и Иван Иванов – за медицинския.

Националите се готвят за европейското първенство в Тирана (Албания) от 8 до 14 април. България участва с пълен отбор при мъжете и с четири националки при жените. “Днес най-после ни преведоха пари от Министерството на спорта и вече участието ни е сигурно. Преди това беше, защото като няма пари, няма как даже да платим пътуването на щангистите”, допълни Колев./БЛИЦ