Дамян Дачев зае шесто място на Европейското първенство по стрелба с лък за младежи, което се провежда в Любляна (Словения). Българинът се представи отлично като елиминира трима съперници  и стигна до ¼-финал, където малко не му достигна и отпадна с 4:6 сета от представителя на Испания  Даниел Кастро. Другите ни двама представители при кадетите Юго Сен-Жам и Атанас Петров, направиха по една победа в елиминациите, но след това отпаднаха на 1/24-финал и разделиха 33-то място в крайното класиране.
При кадетките Ралица Генчева отпадна на 1/24-финал и също зае 33-та позиция.

Утре е много важен ден за българските стрелци, тъй като предстои състезанието за последните 3 квоти при кадетите и кадетките, за Младежките Олимпийски игри в Нанджинг. И четиримата ни състезатели ще вземат участие. Ралица Генчева е 3-та в квалификационната схема, Дамян Дачев – 12-ти, Атанас Петров – 17-ти, а Юго Сен-Жам - 37 ми.

Следобед нашите ще продължат участието си в смесените отбори, където Дамян и Ралица ще се изправят срещу 5-ите в схемата представители на Англия. На 23.05. 2014 г. ще се проведат и отборните елиминации. Нашите кадети ще се състезават срещу тима на Италия, който е 4-ти в квалификационния кръг.