Българинът Мартин Миланов стана част от организационния комитет на летните олимпийски игри в Лондон през 2012 година, съобщи кореспондентът на Блиц в Бургас.

Студентът в „Лондон бизнес скуул” премина през шестмесечни тестове и интервюта, докато покрие изискванията за участие в звеното, която изготвя анализите, стратегиите и организира провеждането на спортното събитие. Бюджетът на „компанията” е 14 млрд. паунда, с които организаторите се надяват да направят най-успешната олимпиада в историята.

Сънародникът ни признава, че е впечатлен от мащабите на организацията и от огромната ефективност на бизнес практиките, които се прилагат.

Според него част от примерите за подражание, които биха могли да се въведат и в България, са внушителния процент от хора в неравностойно положение, които са напълно интегрирани в личния състав, разкриването на офиси по домовете на някои от сътрудниците, което води до намаляване на разходите за офис площи, снижаване на натоварването на градския транспорт и респективно намаляване на вредните емисии в атмосферата от изгорелите газове.

Мартин Миланов смята, че спортът може да бъде печеливш бизнес и у нас, но пътят до това ниво е много продължителен. Икономистът беше няколко години изпълнителен директор на Бургаските черноморски солници и на дистрибуторската компания „Онтайм”./БЛИЦ
Марина ШИВАРОВА, Бургас