Страхотен пиянски скандал разтърси националния отбор по бокс. По-малко от три седмици преди световното първенство в Италия носителят на купа "Странджа" Любен Тодоров (57 кг) е бил приет в "Пирогов".

18-годишният талант на Септември е постъпил в изтрезвителното в понеделник в много тежко състояние, след като преди това е изпил около литър уиски, пише "Меридиан Мач". Той се е чувствал толкова зле, че дори пропуснал последните няколко тренировки на отбора.

Някои от по-старите кучета решили да си направят парти в хотелския комплекс "Диана 3". В него дейно участие взел именно Тодоров. Ветераните в отбора решили да напият младока и да му гледат сеира. Впоследствие обаче забавата преминала в сериозна драма, след като Любо припаднал. Останалите се уплашили за здравето му и го закарали мигновено в "Пирогов", където му е направена промивка.

Очаква се за провинението си участниците в скандала да получат сериозни санкции. Близки до националния отбор споделиха, че старите кучета, причинили състоянието на Тодоров, ще бъдат изгонени от тима след световното първенство. Тодоров пък може дори да не стигне до Италия, като последната дума за това ще има селекционерът Петър Лесов. /БЛИЦ