Братовчедът на олимпийския и двукратен световен шампион Гълъбин Боевски – Пламен Боев, е хванатият с допинг наш тежкоатлет на европейското в Букурещ, съобщи БНР. Както е известно, преди повече от месец президентът на Международната федерация по щанги Тамаш Аян сподели в Тайланд, че има трима хванати състезатели – по един от България, Испания и Гърция.

От нашата федерация са направили запитване за името на тежкоатлета и поискали отварянето на “Б” пробата му. От Международната антидопингова агенция (WADA) обаче отворили “Б” пробата без да обявят предварително датата за това и без да поканят хора от нашата федерация. От федерацията казаха пред БНР, че това е грубо погазване на законите на WADA. Боев спечели бронзов медал в изтласкването на кат. 85 кг на европейското в Букурещ и завърши пети в двубоя.
 
“За мен целият случай е необясним. Аз такъв препарат не съм приемал никога. Дори когато научих, че аз съм хванат, потърсих в интернет да видя какъв е този препарат и какво съдържа. Най-странното за мен обаче е, че “Б” пробата ми е отворена без моето присъствие и това на хора от нашия щаб. Трябваше да има изслушване, а пък и аз да се запозная с нивата на препарата в организма ми. Съсипан съм, 11 години труд отидоха на вятъра”, коментира Пламен Боев пред “Меридиан Мач”./БЛИЦ