Световният шампион по бокс Детелин Далаклиев и братята Пулеви – Кубрат и Тервел, са в основата на преврата в родния бокс. Както е известно, по-рано днес Петър Лесов беше уволнен като национален селекционер. Опитният специалист сдаде поста след 4 години, в които завоюва европейска и световна титла.

Източници на БЛИЦ заявиха, че световният първенец от Милано 2009 Детелин Далаклиев е имал личен мотив срещу Лесов. Става въпрос за отпадането му от Европейското в Истанбул заради гаф с теглото (б.р. - Детелин беше дисквалифициран заради 50 грама превишено тегло). Преди няколко дни стана ясно, че Лесов носи основната вина, който коства и вероятна титла на българина. Именно заради това Далаклиев заедно с братята Кубрат и Тервел Пулеви настояли за смяната на треньора. Останалите момчета също не понасяли Пешо Лесов напоследък, негодували от лошото отношение към тях.

След уволнението на олимпийския шампион през 1980 година фаворити за селекционер на националите са Михаил Таков и Борислав Бояджиев. Случайно или не двамата са лични треньори съответно на Кубрат и Тервел Пулеви, тарторите в родния бокс в момента. Информатори от федерацията разкриха, че има вариант Бояджиев да бъде назначен за заместник на Лесов, но всъщност конците ще дърпа Мишо Таков.

Президентът на федерацията Красимир Инински се измъкна хитро от ситуацията и заяви, че решението за смяната е следствие на заседание на треньорския съвет, според който Лесов е показал незадоволителни резултати. И пак случайно или не Кубрат Пулев е член на треньорския съвет, а за нови хора в него се спрягат Тервел Пулев и Детелин Далаклиев./БЛИЦ