Кметът на Община Червен бряг д-р Цветан Костадинов поздрави Патрицие Найманова по повод поредните й успехи на шахматната дъска.

Патрицие е само на 15 години, но вече има цял арсенал медали от редица първенства и е смятана за една от най-талантливите ни представители в шахмата.

От 20 до 25 юни в Китен се проведоха Държавните отборни първенства за мъже и жени по класически шахмат. Патрицие беше отстъпена да се състезава за отбора на Асеновград – „Асеновец”. В състав с още 3 девойки те бяха най-младият отбор при жените. Момичетата успяха да победят сериозната конкуренция и без нито един загубен мач грабнаха златната титла, която ги направи шампиони на България по класически шахмат при жени за 2021г.

Веднага на другия ден шахматистката от Червен бряг отпътува за София, където на 26 юни се проведе турнир от веригата „Има такива деца“ под патронажа на гросмайстор Антоанета Стефанова. В спортния форум се включиха близо 90 състезатели. Нашето звездно момиче отново бе на ниво – от изиграните 7 партии, Патрицие губи само една. Това отново й донесе шампионска титла и предметна награда.

Кметът Цветан Костадинов, от своя страна, отново подчерта, че червенобрежките спортисти и спортни деятели не веднъж са давали повод за гордост. Те са един от най-добрите посланици, разнасяйки славата на града ни на различни национални и международни турнири и състезания.

„Затова заслужават нашето специално внимание и подкрепа” – допълни д-р Костадинов и напомни, че точно преди година, заедно с инж. Пламен Тачев подеха кампанията под надслов „Да подадем ръка на спорта”. Именно с нашата най-изтъкната шахматистка бе даден старт на тази инициатива тогава, когато Патрицие бе финансово подкрепена за участието й в Държавното отборно първенство по шах в Кранево.