Проблеми в кръста поставят под въпрос участието на Дейвид Хъдълстоун на Световната купа по спортна гимнастика, която ще се проведе от 26 до 29 май в Двореца на културата и спорта във Варна, съобщи Красимир Дунев – президент на БФ Спортна гимнастика.

"Дейвид Хъдълстоун има проблем в кръста. Направихме резонанс, сега чакаме да излезе резултата. След като видим какво е състоянието му,  ще решим дали ще вземе участие в състезанието“.

Регламентът на надпреварата позволява една страна да заяви максимум 6 гимнастика при мъжете и 4 гимнастички при жените. Заявените състезатели  могат да участват максимум на два уреда. 

"Йордан Александров е заявен за участие, както и Теодор Трифонов, Димитър Димитров, Христос Маринов, Мартин Мишев и Радослав Рачев. При жените със сигурност ще разчитаме на Валентина Георгиева и Виктория Чакова. Не знаем какво е състоянието на Дарина Начина. Тя получи контузия по време на лагера преди Великден. Подготовката продължава. Надявам се да сме готови за състезанието“, допълни олимпийският вицешампион на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година.

Целта поставена пред момчетата и момичетата ни е влизане във финалите и евентуално достигане и до медалите.

"Валентина Георгиева, това е нашата звезда при жените. На Световната купа преди две седмици в Баку тя влезе с първа оценка във финала на прескок. За съжаление на следващият ден напрежението й дойде доста, направи грешка и остана седма.  Мисля, че тя има много голям потенциал. На Йордан Александров ще разчитаме за добро представяне на успоредка и висилка. Христос Маринов и Мартин Мишев ще участват на халки. Димитър Димитров дълго време беше в гипс, защото все още лекува контузията в глезена. Основните цели пред него са европейските игри през август в Мюнхен и световното първенство през октомври. . За да пощадим глезена във Варна той няма да участва на короните си уреди земя и прескок.  Ще играе само на кон с гривни.  Надявам се да се възстанови за двете големи състезания, на които му предстои участие“. 

Заявка за участие в Световната купа в морската ни столица  до момента са подали над 150 състезатели от 28 държави. На 25 май ще са официалните подиум тренировки. Квалификациите са на 26 и 27 , а финалите са предвидени за 28 и на 29 май